Det er DIN skyld at bussturen blir et helvete

Når du har ståplass på bussen: HVORFOR INNE I DET VILLESTE HELVETE SETTER DU DEG IKKE NÅR DET BLIR ET LEDIG SETE?

Hvorfor later du som om du ikke ser det og gjør midtgangen (og LIVET) surt for alle medpassasjerene dine?

Dette er et helt utrolig fenomen som jeg opplever hver eneste dag i Oslo-rushen.

Hva faen er det i veien med deg? På en jævlig trang buss midt i kaoset er det ikke plass til at folk insisterer på å stå i stedet for å sitte. Og hvorfor vil du det når hengerumpa di kan gasse seg i de myke bussetene til Sporveien? Er det kulere å stå på bussen? Er medpassasjerene dine for ekle for deg?

Det mest logiske i hele verden er nemlig at du setter deg dersom det blir ledig i nærheten. Fordi du frigjør plass for andre. Vi som fortsatt må stå skal faktisk ha muligheten til å puste, samt slippe å få en klam hånd på baken eller puppen eller penisen mens vi desperat venter i ståplass-klynga. En klynge som blir større og større, fordi DU ikke tar ansvar og setter deg når det blir ett ledig sete i nærheten. 

Den samme regla gjelder for deg som ikke hopper ett sete inn når passasjeren nærmest vinduet går av. Hvorfor gjør du ikke det? Det er jo så jævla logisk. I stedet for at den neste som skal sette seg må tryne over beina til alle som breier seg ut, kræsje snuta i vinduet og potensielt blø neseblod over den digge nye Levis-jeansen din. Hadde det skjedd, hadde du faen meg fortjent det. Har du blitt helt zombie der du sitter med de svinedyre Bose-proppene dine og sikler på dama som akkurat trykket hjerte på Happen-profilen din? 

Gidd og løfte blikket fra den forbistrede telefonen din og gjør ditt for at det skal være smidig å være passasjer i den svette rushen. Gjør ditt for at folk ikke kutter hovedpulsåren til sidemannen. Gidder du eller er det for mye å be om, syntes du?

Det er nemlig full fart i den ubarmhjertlige kollektivtrafikken. Så hva med litt kollektiv kultur?

SKJERPINGS!!


FIKK SITTEPLASS: I rushen til og med. Turen blir mye hyggeligere BÅDE for meg og andre.