Jeg lurer på hva du har i bagasjen….

Jeg gjør det. Hva lurer under overflaten? Jeg elsker reisetiden før man har nådd destinasjon. Det kribler i magen. Spenning. Forventninger. Ferie. Reisen starter på flyplassen. Summing. Mennesker. Det er så mange av dem. Hvor skal de? Hvem er de? Og hva har de i bagasjen? Noen ganger lar jeg fantasien løpe løpsk.

Den pene damen. Stor hatt og Birgitte Bardot briller. Leppestift på utsiden. Hun svetter på overleppen. Enda det slett ikke er varmt. Overgangsalder eller ren nervøsitet.?I min fantasi skal hun besøke sin langt yngre og lite trofaste elsker.

I Monaco. Hun tror han er velstående. Men han bor i en 1-roms. Den store statuen av en leopard som hun har sett på bildene, den eksisterer ikke. Jeg føler med henne, der jeg sitter med koppen min. Den rød kofferten er som et eventyr. Gammel, med en historie. Hvor har den vært? Hva er det inni? Jeg tipper klaser med hårruller som tolleren vil ta feil av og tro er håndgranater. En dyr veske. Kanskje fra Chanel. Men klærne er glorete. Vesken kostet for mye. Det må spares. Mynter på en melkeflaske. Topper uten armer. I fake silke. Prangende for dem med et utrent øye. 

Noen ser på meg. En ung gutt med dialekt som indikerer at han lever livet lenger nord enn meg. Med en tanngard som hadde gitt en reguleringstannlege infarkt, smiler han så sleskt han bare kan. Mislykket. Det tykke kjedet i fake sølv har gitt ham grønne merker på halsen. Han har en 0,6 i hånden. Og en sort koffert ved siden av. Hva er det oppi? Kondomer. Flere kondomer. Men førstehjelpsskrinet blir ikke brukt. Han planter et frø i Magaluf. Og tar med seg klamydia hjem. Det var ikke det han hadde tenkt da han dro. Til mor har han sagt at han skal danse med badedyrene i hotellbassenget. Ikke drikke tequila i Little Norway. Men det er sånn det blir. På vei hjem minnes han ferien med en kjøleskapsmagnet med kart over Magaluf. 

Alt dette suser gjennom hodet mitt. Jeg kaster et blikk på min egen koffert. Hva er det i den, mon tro? Lurer de andre på hva jeg har i bagasjen?