Voksenhotell, ja takk!

Sydenferie? Ordet gir meg både glede og bismak. Glede, fordi tanken på sol, saltvann og temperaturer over 16 grader i vannet faktisk er innen rekkevidde. Jeg øyner muligheten til total avslapning, lassevis av bøker og fravær av dårlig samvittighet, fordi vi ikke booker en guidet omvisning på et av stedets historiske monumenter. De eksisterer jo ikke likevel!!

Bismak, fordi sydenferie er forbundet med lavkultur, og mitt kulturelle ego får en skikkelig knekk. Gud forby at noen setter meg i samme bås som Charter-Svein og den badedyrelskende turvenninnen hans. Men jeg mener at det fint går an å like lekre strender og chartret avslapning, samtidig som man liker historie, utforskning av gamle bydeler og delikatesser. Snobbete har jeg aldri vært! Et hode, to tanker, helt i orden! Det er bare en ting: Jeg klarer meg fint uten at andres unger spiser is, skriker og hyler, plasker, spruter, løper og griner, mens den stakkars fyren inni en diger bamsedrakt hvor det sikkert er 150 varmegrader, blåser i en fløyte og inviterer til bamseklubbmøte. Det gidder jeg rett og slett ikke. O salige fred og frihet fra andres unger, kom til meg. Syntes du jeg er slem? Jeg er glad i barn, bare ikke hele tiden og ikke mens jeg slapper av. 

Så da reiseselskapene fikk øynene opp for sånne som meg, ble foreldrene hysteriske og rasende, indingnerte og opprørte. Vel, alle foreldre der ute: Ungene deres er rett og slett ikke så interessante for alle. Tro det eller ei, dere finner det sikkert litt vanskelig å forstå, men sånn er det. Noen av oss vil gjerne sole oss i fred, uten selskap av de små søte krapylene. 

Så, til tross for at det er etterspørsel i markedet, et udekket behov og markedskrefter der ute som skriker etter å betale i dyre dommer for ekstra fred og ro, måtte foreldre protestere da voksenhoteller ble lansert i 2006. Nå har kritikken stilnet. De aller fleste hotellene ønsker jo barn hjertelig velkommen, så hvorfor ikke la dem som vil være i fred på ferie, være i fred? For helt ærlig, når dere ikke har tatt på hverandre på et halv år på grunn av våkenetter og tidsklemme, har dere da lyst til å feriere på et sted fullt av det dere egentlig reiser fra?  Tror ikke det! God ferie!:):)